دى نصايح مهمه جدا لكل بنت مقبله على الزواج 1-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر...
دى نصايح مهمه جدا لكل بنت مقبله على الزواج
1-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر
2-عشان وانتي بتقلي السمك ميطلعش ريحة اوفر للسمك حطي قشر لمون ف الزيت اثناء القلي
3_قشر البرتقال ننشفه ف مكان فيه هوا لمدة يومين مثلا وندخله ف الفرن يتحمص وبعد كدا نستخدمه بديل للفحم واهو يدي ريحة الشوي للاكل مثلا واحنا بنعمل فراخ وحطناها ف الفرن نحط معاها القشر ال حمصناه د وبكدا هتدينا ريحة الشوي
4-الذرة المشويه بعد متاكليها خلي البتاع بتاعها ونحاول نكسره ونحمرها ع النار وبردوا لو بنعمل حاجة ف الفرن نحطها ف الصينيه هتديني ريحة الشوي كأنها فحم
5-لو حوضك اتسد هاتي بوتاس من عند بتاع المنظفات ونحطه ف مصفي الحوض ونصب عليه مايه سخنه هتسمعي صوت فوران والحوض هيبقي فله
6-السواد الل بين السيراميك نحطله ملح الليمون وممكن نضيف ملح الليمون ع البريل هيزود نضافه المواعين وع سائل الهدوم هينضف هدومنا اكتر بس ع الهدوم مش نكتر عشان مركزززززززززززززززززز
7-الأطباق والكوبايات لو عيزاها تلمع بعد متغسليها نحطها ف ماء مذاب فيه ملح ونسبها ساعه ونشطفها كويس ونسبها تنشف وشوفي جمالها
8-الحله الالمونيوم لو اسودت نفرك السواد بشويه ملح خشن وليمون ونشطفها كويس ونغسلها بالصابون وفرشاه خشنة ونشطف كويس
9-لجعل المرايا تلمع امسحيها بالسبرتو
10-لتنضيف البوتاجاز معلقه ملح ومعلقه بيكربونات صوديوم (الكربوناتو) وشويه خل وكلهم ع بعض ع البوتاجاز وننضف
11-لجعل الليمون يعطي اكبر كميه من العصير عند عصره يوضع ف ماء ساخن لمدة ساعه قبل عصره
12-لمنع الدموع عند تقشير البصل امضغي علكة
13-لسلق البيض بسرعه ضيفي شويه ملح للماء
14-لاذابه الدجاجة المجمدة توضع ف ماء بارد به معلقتين ملح كبار
15-لازاله الحبر من الملابس ضعي كميه من معجون الاسنان ع البقعه واتركيه يجف تماما ثم اغسليه كالمعتاد
16-لتنضيف النحاس بمعجون السنان والفرشاة وافركيه
17-الارز يقلب بالشوكة عشان الحبه بتاعت الرز تفضل متماسكة ويكون شكله حلو
18-لو عيزة اللحمه تستوي بسرعه ومتاخدش وقت كتير ف السوي حطي فيها اد معلقه صغيرة من السكر
19-عشان وانتي بتقلي السمك ميطلعش ريحة اوفر للسمك حطي قشر لمون ف الزيت اثناء القلي
20-قشر البرتقال ننشفه ف مكان فيه هوا لمدة يومين مثلا وندخله ف الفرن يتحمص وبعد كدا نستخدمه بديل للفحم واهو يدي ريحة الشوي للاكل مثلا واحنا بنعمل فراخ وحطناها ف الفرن نحط معاها القشر ال حمصناه د وبكدا هتدينا ريحة الشوي
21-الذرة المشويه بعد متاكليها خلي البتاع بتاعها ونحاول نكسره ونحمرها ع النار وبردوا لو بنعمل حاجة ف الفرن نحطها ف الصينيه هتديني ريحة الشوي كأنها فحم
22-لو حوضك اتسد هاتي بوتاس من عند بتاع المنظفات ونحطه ف مصفي الحوض ونصب عليه مايه سخنه هتسمعي صوت فوران والحوض هيبقي فله
23-السواد الل بين السيراميك نحطله ملح الليمون وممكن نضيف ملح الليمون ع البريل هيزود نضافه المواعين وع سائل الهدوم هينضف هدومنا اكتر بس ع الهدوم مش نكتر عشان مركزززززززززززززززززز
24-الأطباق والكوبايات لو عيزاها تلمع بعد متغسليها نحطها ف ماء مذاب فيه ملح ونسبها ساعه ونشطفها كويس ونسبها تنشف وشوفي جمالها
25-الحله الالمونيوم لو اسودت نفرك السواد بشويه ملح خشن وليمون ونشطفها كويس ونغسلها بالصابون وفرشاه خشنة ونشطف كويس
26-لجعل المرايا تلمع امسحيها بالسبرتو
27-لتنضيف البوتاجاز معلقه ملح ومعلقه بيكربونات صوديوم (الكربوناتو) وشويه خل وكلهم ع بعض ع البوتاجاز وننضف
28-لجعل الليمون يعطي اكبر كميه من العصير عند عصره يوضع ف ماء ساخن لمدة ساعه قبل عصره
29-لمنع الدموع عند تقشير البصل امضغي علكة
30-لسلق البيض بسرعه ضيفي شويه ملح للماء
31-لاذابه الدجاجة المجمدة توضع ف ماء بارد به معلقتين ملح كبار
32-لازاله الحبر من الملابس ضعي كميه من معجون الاسنان ع البقعه واتركيه يجف تماما ثم اغسليه كالمعتاد
33-لتنضيف النحاس بمعجون السنان والفرشاة وافركيه
34-الارز يقلب بالشوكة عشان الحبه بتاعت الرز تفضل متماسكة ويكون شكله حلو
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق